Marielle, Petra & Selina 5

Ons gezin bestaat uit Petra (54) & Mariëlle (53) en onze dochter Selina (20). Petra en Mariëlle kennen elkaar al sinds 1980 en hebben vroeger samen drie jaar in dezelfde klas op de middelbare school gezeten. Toen waren wij goede vriendinnen. Wij zijn elkaar na school uit het oog verloren totdat wij in 2004 een reünie hadden van school. Daar zijn wij elkaar voor het eerst sinds negentien jaar weer tegen gekomen en zijn wij verliefd op elkaar geworden. Mariëlle woonde toen met Selina (haar biologische dochter) in Duitsland en is na twee jaar heen en weer reizen in 2006 definitief terug naar Nederland gekomen. Sindsdien wonen wij in Duiven en zijn wij in 2009 getrouwd met onze dochter als bruidsmeisje. Voor Petra is Selina gevoelsmatig ook haar dochter vandaar dat wij ook altijd over “onze” dochter spreken. Selina werkt als front-office medewerkster bij een hotel in Duiven.

Petra heeft langere tijd met veel plezier in een verzorgingshuis gewerkt. Zij werkte hier met dementerende en ouderen met lichamelijke klachten. Daarna werkte zij vijftien jaar in de beveiligingsbranche en is daar in 2012 mee gestopt. Mariëlle heeft langere tijd in het buitenland gewerkt (Amerika en Duitsland) en is sinds zij weer in Nederland woont werkzaam geweest als office manager. De afgelopen 10 jaar is zij ook als zelfstandige aan het werk geweest met een klein koeriersbedrijf met 3 chauffeurs die op ZZP basis voor haar werkten.

Wij hebben drie Vizsla’s (Hongaarse jachthonden) en een zwervertje uit Kroatië die veel beweging nodig hebben. Wij zijn met regelmaat in het bos te vinden en nemen de kinderen graag mee. Vaak nemen wij daarbij ook maar één of twee kinderen mee om het één op één contact te verdiepen. Onze ervaring is dat de kinderen heel erg veel baat hebben van het omgaan met onze honden. Zij spelen, knuffelen, lopen met de honden en verzorgen het eten en drinken. Daarnaast liggen de kinderen vaak languit op het vloerkleed alleen maar lekker rustig naast de honden.

Ons gezinshuis staat in Duiven – een dorp dat alle belangrijke dingen zelf heeft (scholen voor alle leeftijden, winkels, sportverenigingen, bibliotheek, openbaar vervoer, etc.). Een zwembad, de stad, andere scholen, etc. zijn goed te bereiken. Ons huis heeft negen kamers zodat alle kinderen in ieder geval hun eigen kamer hebben en waar genoeg ruimte is voor een groot gezin met vier honden.